Bridging Views

Author names: Yee Foo (Vincent) Lai; Douglas Lee; Chengcheng Huang; Yang Xie

Instagram account: @temporaryoffice

 

โ€˜Bridging viewsโ€™ is designed based on the principle of balance. The new architectural insertion balances the safety and efficiency of pedestrian and bikers’ paths while creating new public spaces to honor the structural wonders of Brooklyn bridge. The congeniality of this proposal sets a new precedent to the significant twinning of historic preservation and transportation efficiency. To preserve this historic monument, newly expanded bike lanes and pedestrian paths are introduced minimally around and within the bridge structure, resulting in a crisscrossing meandering spine. In addition, two new features- observatory deck and circular meditative pond are introduced above and below two bridge towers respectively. These newly added vantage points encourage visitors to explore, learn and meditate on the ingenuity of Brooklyn Bridge structure.

 

Brooklyn Bridge New Vision Urban Infrastructure scroll

 

 

 

Remaking Brooklyn Bridge concept diagram

 

Brooklyn Bridge new viewing deck

 

Access & Safety

With over crowdedness on the bridgeโ€™s main artery and the constant conflict between pedestrians and cyclists being core issues, the new intervention aims directly at separating the two flows of circulation by providing dedicated independent pathways for each mode of transport. While this allows cyclists to go at full speed, this strategy also substantially reduces the risk of collision between cyclists and pedestrians. By sorting cyclists into an entirely segregated path, this frees up space on the central pedestrian avenue and thus creates a secure and comfortable route for commuters and tourists.

 

 

 

At the same time, the design also recognizes the possibilities where commuters, tourists and travelers may have to make detours or to simply stop for a break or for photographs. In order to allow this flexibility, the three interchanges – two zones underneath the bridge Gothic arches and one at the center of the overpass – provides a two-way access by merging the bicycle lane into the central axis and then allowing bicyclists to get on their bikes again via an exit that leads back into the bicycle lane.

 

 

Environmental Benefit & Redirecting Views

To encourage a friendly biking culture in New York, double bike lanes implemented on the bridge and bike hub will help provide more space and exciting experience for cyclists, it also serves as a general good to reduce carbon footprint. This proposal aims to provide both pedestrians and cyclists a more safe and enjoyable experience on the Brooklyn bridge by separating the pedestrian path and bicycle path but provide three connecting zones for cyclists and pedestrians to stop and admire the majestic view of New York City from multiple vantage points.

 

 

 

 

You may also like

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

Cookie Name Duration Purpose
woocommerce_cart_hash session Helps WooCommerce determine when cart contents/data changes.
woocommerce_items_in_cart session Helps WooCommerce determine when cart contents/data changes.
wp_woocommerce_session_ 2 days Contains a unique code for each customer so that it knows where to find the cart data in the database for each customer.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services